sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lomapäivät Kiovassa

Moi. Ollaan tässä vietetty syyslomaa poikien kanssa. S on joutunut töissä olemaan, joten lomaviikon vietto on sujunut leppoisasti ihan täällä Kiovassa. Säät ovat olleet hienot ja lämpimät, joten eipä sitä muualle olisi tarvinnut lähteäkään. Lämpötila nousi viikolla vielä yli +20C😎!


Pojat ovat saaneet nukkua aamulla pitkään ja ihan vaan leikkiä vapaasti. 6-vuotiaille tuo ensimmäisen luokan koulunkäynti on tuntunut välillä olevan vähän uuvuttavaakin. Paljon uutta asiaa oppivat koko ajan englannin kielellä ja lisäksi jatkavat venäjän kielen opintojaan, että varmasti siinä aivotkin välillä lomaa tarvitsevat!

Lähipuistossa - suloisilla ilmeillä varustetut lomalaiset😉
Meillä on tuolla kaapin päällä odottamassa kaunis kurpitsayksilö halloween-kaiverrusta varten. Viime vuonna kaiverrettiin ekan kerran preschoolia varten kaksi kappaletta ja siinä oli kova homma ensikertalaisille. Niistä tuli kyllä oikein upeat! Nyt sanoin, että voidaan tehdä yksi hieno kurpitsalyhty yhdessä, mutta kahta en enää suostu tekemään (laiska minä 😂)...

Viime vuoden kurpitsalyhdyt

Pitkästä aikaa kesäloman jälkeen on tullut pyörähdettyä tuolla kaupallisissa keskittymissäkin. Lopputuloksena shoppailureissuista löytyi pojille lämpöiset & trendikkäät untuvatakit talveksi ja minulle himoitsemani mustat ylipolven saappaat, joilla on superhyvä kävellä😇. 

Kauppojen lisäksi ehdimme viikon aikana vierailla erityisen monta kertaa ravintoloissa. Mieli on raflassa syödessä aina erityisen korkealla, kun täällä saa niin herkullista sapuskaa pikkurahalla. Minun ei tarvitse notkua keittiössä pitkiä aikoja ja saadaan jotain erilaista syötävää...kaikki on tyytyväisiä!

Lisäksi käytiin paikallisessa parhaassa lelukaupassa pyörimässä poikien kanssa pitkä tovi. Suomessa lelukaupat ammatillisessa mielessä tehokkaasti aikoinaan läpi kolunneena, ei voi kun ihailla Kiovalaisten lelukauppojen elämyksellisyyttä. Kaupassa on esimerkiksi jättikokoinen legomopo rakennettuna(tyyliin Legoland); lasi"akvaarioissa" koottuina Lego-maailmoja eri sarjoista, jotka liikkuvat musiikkien ja äänien kanssa napista painaessa ja vielä erillinen legojen rakentamispiste, jossa lapset voivat koota oman mielikuvituksen mukaisia kokonaisuuksia! Siellä me sitten monesti ihaillaan ja ihmetellään Legoja ja vietetään aikaa ihan huomaamatta pitkään. Muutenkin leluvalikoima on kyseisessä butiikissa hyvä, itsellekin tulee himo ostaa leluja😊...

Lomaviikon päätimme tähän sunnuntaihin. Koko tämän päivän on paistanut aurinko superkauniisti. Vaikka ulkona on jo alkanut viilenemään, niin himottaa lähteä auringonsäteisiin fiilistelemään. Käveltiin koko perheen voimin pitkästä aikaa yhdelle kauniille näköalapaikalle ystävyydenkaaren viereen ja käytiin katsomassa uutta köysirataa Dnepr-joen yli. Vanha rata revittiin jostain kumman syystä pois syksyllä ja tämä uusi versio ei ollut kovin vakuuttava. Maisemat kuitenkin olivat säilyneet kauniina ja syksyn värit hehkuivat puissa upeasti. 


Näköalapaikalla

Kyllä tämä Kiova on kaunis kaupunki ja täällä kelpaa elellä😍💛!


-T-


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

International Night & Halloween

Moi. Tässä on viime aikoina oltu juhlaputkessa. Ensinnäkin poikien kansainvälisellä koululla järjestettiin viime viikonloppuna Internationa...