maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäisreissu Puolan Przemyśliin ja Ukarainan Lviviin

Moi. Pääsiäisloma on takanapäin. Matkustimme junalla Lviviin, joka sijaitsee ihan Ukrainan länsirajan tuntumassa. Siitä jatkoimme Puolan puolelle Przemyślin pikkukaupunkiin. Sitten matkan päätteeksi 7h junamatka takaisin Kiovaan. Junnut jaksoivat oikein hienosti junassa istua ja matkat menivät yllättävän kivuttomasti.


Lviv on ihastuttavan idyllinen ja kaunis kaupunki, joka on perustettu 1200-luvulla. Mielenkiintoinen historia näkyy kaupungin arkkitehtuurissa ja hengessä. Se on vuosisatojen aikana kuulunut niin Puolalle, Itävalta-Unkarin keisarikunnalle, Neuvosto-Venäjälle ja natsitkin ovat sen aikoinan vallanneet. Kaupunkia ei ole kuitenkaan pommitettu hajalle missään vaiheessa ja vanhoja kauniita rakennuksia näkyy paljon. Lvivin keskusta onkin Unescon maailmanperintökohde! Kiipesin kaupungin korkeimmalle kohdalle Високий замок- linnavuorelle ja sieltä oli kivat näkymät kaupunkiin. 



Nähtiin myös ihanassa käsintehtyjen taidekeksien kaupassa suloiset pääsiäispuput, jotka olivat tietysti poikien suosikkinähtävyys😃! Jos olisi liikkeellä lämpimämpään aikaan (ja kaksin), niin kaupungissa oli superkivan näköisiä terasseja paljon, joissa voisi olla hauska poiketa.
 

Sitten Puola. Saavuttaessa rajan yli turvatarkastukset olivat huolellisia. Przemyśl oli todella hiljainen pikkukaupunki joen molemmin puolin. Tämänkin rajakaupungin historia on mielenkiintoinen. Kaikki kaupat ja muut olivat tietysti pyhien takia kiinni, mutta löydettiin yksi kiva pizzapaikka saavuttuamme ja saatiin syödäksemme hyvää pizzaa & lasagnea sekä tietysti tuopilliset erinomaista ja halpaa puolalaista olutta. Onneksi olimme puolihoidolla kylpylähotellissa, niin kiinnioleva kaupunki ei haitannut. Ruoat hotellin laadukkaassa ja loisteliaissa puitteissa sijaitsevassa ravintolassa olivat herkullisia. Söin muun muassa suussasulavaa maksapihviä hotellin illallisella. Oli yksi parhaista maksapihveistä ikinä😜! Kaikki, jotka tietävät paljonko maksasta tykkään, voivat arvata, että olen maistanut maksapihvejä aika älyttömän monta kertaa ja vihdoin napakymppi Puolan pienessä rajakaupungissa😂!


Hotellin kylpylässä käytiin uimassa ja pojat tykkäsivät hurjasti. Siellä oli myös ihan pätevänoloinen suomalainen sauna, joka miellytti meitä saunaakaipaavia paljon. Vettä ei toki saanut heittää kiukaalle, mutta lämpötila oli aika passeli ilmankin. Omituista oli, että paikan ainoa poreallas oli kylmää vettä täynnä!

Kaiken kaikkiaan matka oli oikein onnistunut ja mukava. Ehkä raskainta oli viimeinen rutistus kotiinpaluussa, kun raahattiin rinkkaa yhdentoista jälkeen illalla juna-asemalta metrolle ja metrolta kotiin. Oli kyllä ihana rättiväsyneenä päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Kyllä tämä Kiova nykyään kodilta tuntuu😍!

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

International Night & Halloween

Moi. Tässä on viime aikoina oltu juhlaputkessa. Ensinnäkin poikien kansainvälisellä koululla järjestettiin viime viikonloppuna Internationa...