tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kiovalaisesta kauneudesta ja kauneudenhoidosta

Hyvää alkanutta viikkoa. Viikon päätin aloittaa viime viikon kaltaisesti maanantaisella puolimarathonilla😊 Siitä tulee niin hyvä mieli ja olo, että loppuviikko kuluukin ihan niillä höyryillä. Eilen oli täällä taas upeaa auringonpaistetta tarjolla, joten kyllä kelpasi ulkona hengailla. Iltapäivällä nautin kahvin Maidan-aukiolla ihmisvilinää seuraten.

Eilen Maidan Nezalesnosti - keskusaukiolla, joka on uutiskuvista tuttu kaikille.
Tänään mennään hieman rauhallisemmalla strategialla ja pitänee hiukan venytellä tai joogata, ettei jumiudu. Eilisen sinkoilun jälkeen oli hermoja istua hetki paikoillaan, joten manikyyrikäynti sopi hyvin. Nyt on taas siistit kynnet. Nice.

Muutama sana ukrainalaisesta kauneudenhoidosta sopinee tähän yhteyteen. Melkein kaikki naiset  Kiovassa käyvät sännöllisesti kauneushoitoloissa ainakin käsi- ja jalkahoidoissa. Lisäksi on tarjolla vaikka mitä hoitoja ja ulkonäönparannuskeinoja, joilla itsensä voi muuttaa vaikka ihan erinäköiseksi jos haluaa😜 

Perinteisten kauneushoitoloiden esiintymistiheys on suuri ja lisäksi täällä näkee paljon mainoksia ja kylttejä erilaisista kauneusleikkauksia tekevistä paikoista. Siellä pistellään ja piikitellään mömmöjä naisiin koko rahalla. Toki kampaajalla käydään myös. Hiustenpidennykset, ripsien pidennykset yms. ovat täällä hyvinkin arkipäivää, mutta niin ne taitavat olla nykyään Suomessakin. Täällä kauneudenhoito on halpaa meille expateille, mutta paikallisille ei niinkään. 

Luin tässä taannoin lehtijutun, jossa ukrainalainen nainen itse arvioi ukrainalaisten naisten kauneuden salaisuudeksi sen, että he näkevät kauneutensa eteen vaivaa niin älyttömän paljon enemmän kuin muut😂 Varmaan niinkin, mutta on täällä ihan luonnonkauniitakin naisia paljon ja ukrainalaiset naiset ovat pitkiä. Kauneuden kilpavarustelua edistää sukupuolijakauman vääristynyt tilanne sekä Kiovassa että koko Ukrainassa. Nuoria miehiä on aivan liian vähän suhteessa nuoriin naisiin ja ihan kokonaisuudessaankin miehiä suhteessa naisiin! Tästä (ja toki muistakin asioista) seuraa se, että monilla pariskunnilla on huomattava ikäero ja kilpailu miehistä on kiivasta.

Naisten laihuuden ihannointi täällä mietityttää. Pahalta tuntuu se, että olomuodon saavuttamiseksi syödään liian vähän ja tupakoidaan paljon. Ei kovin terveellinen tapa pitkällä aikavälillä. Surkuhupaisaa, että naiset panostavat paljon ulkonäköönsä, mutta paikalliset miehet eivät monesti sitä tee. Riittää kun on uhanalaista miessukupuolta ja jos on vielä rahaa, niin miksi vaivautua😉

Itse pidän kovasti siitä, että ihmiset ovat täällä järjestään tyylikkäästi ja siististi pukeutuneita ulos lähtiessään. Parikymppisten sukupolvella naisten korkkarit ovat vaihtuneet jo osalla tennareihin. Onkin mielenkiintoista nähdä, muuttuuko täällä tulevaisuuden uuden sukupolven myötä vallitseva käsitys kauneudesta ja murtuuko ylenpalttinen kauneuden kilpavarustelun kulttuuri. 


-T-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

International Night & Halloween

Moi. Tässä on viime aikoina oltu juhlaputkessa. Ensinnäkin poikien kansainvälisellä koululla järjestettiin viime viikonloppuna Internationa...