perjantai 24. maaliskuuta 2017

Umpeen muuratut pankinovet

Hyvää perjantaita. Tässä on tullut nautittua auringon lämmöstä ja loistavista ulkoilukeleistä. Keskiviikkona oli jo +17C lämpöä ja pystyi istuskelemaan puistossa auringossa kirjaa lukemassa. Ja kas. Siihen penkille istuuduttuani ja katseen nostettuani näin Nokian logon. Juuri istutettuihin pikkukatajiin oli laitettu viereen hienot puukyltit, joissa ilmeisesti mainostettiin Nokian lahjoittaneen kyseiset taimet puistoon. Kaikenlaista. Olen muuten lukenut viime aikoina niin monta uutta kirjaa taas, etten pian edes muista enää kaikkia. Pitänee tehdä niistäkin joku postaus jos muistan.

Keskiviikkona kävin S:n kanssa myös lounastamassa sushi-paikassa. Kiovassa lounasaikaan monissa ravintoloissa on tarjolla бизнес-ланч- tarjous, joka siis on bisneslounas. Ne ovat yleensä mukavan edullisia hinnaltaan, 2-3euroa, ja sisältävät monesti alkukeiton /ja salaatin & pääruoan. Alkuruoaksi syötiin kurpitsasosekeittoa, joka on superherkullista. Sitten pekingin salaattia, jossa on kanaa, salaattia, pieniä suolatikkumaisia krutonkeja yms. ja sitten katkarapu-makirullia. Lisäksi tilattiin perus kurkku-makirullia ja avokado-mäti-versioita.

Ravintolasta poislähtiessä matkanvarrella oli venäläisen pankin toimipiste. Mielenosoittajat olivat vallanneet pankin ja muuranneet ovet umpeen. Hengailivat siinä vartioimassa ovia musiikin pauhutessa ja auringon paistellessa. Venäläisiä pankkeja ja muutakin kyseisen maan liiketoimintaa katsotaan tiettyjen tahojen puolesta täällä pahalla, johtuen kaikesta viime vuosien poliittisesta myllerryksestä. Tällaista täällä Kiovassa. Monet jutut eivät enää jaksa edes yllättää.


Loppuviikosta olen tietysti tehnyt myös erinomaisia juoksu-, kävely- ja valokuvauslenkkejä. Niiden satoa alapuolella. Jotenkin kun tuo aurinko ilmestyy taivaalle, niin ei vaan pysty olemaan sisällä paikoillaan yhtään. Ulkoilma vetää magneetin lailla nauttimaan maailman ihmeistä. Minua jaksaa viehättää kerta toisensa jälkeen paikallinen rappioromantiikka ja ympäristön autenttisuus. Aina kun jaksaa nostaa katsetta ja tarkkailla tuttuakin ympäristöä, löytää jotain uutta ja mielenkiintoista. Upeita seinämaalauksia ilmestyy aina uusiin talonpäätyihin ja taideteoksia puistoihin. Kaupunkiympäristö ei ole niin valmiiksipureskeltua ja ennalta-arvattavaa. Toki kääntöpuolena on erinäiset turvallisuusaspektit esim. lapsien kanssa kulkiessa. Kaikenlaisia pikkutyyppien mentäviä koloja ja luukkuja on joka puolella. 



Viikonloppuja!

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

International Night & Halloween

Moi. Tässä on viime aikoina oltu juhlaputkessa. Ensinnäkin poikien kansainvälisellä koululla järjestettiin viime viikonloppuna Internationa...