perjantai 10. maaliskuuta 2017

Poikkeuksellinen viikko

Zdravstvuite. Olemme eläneet poikkeuksellista viikkoa. Keskiviikkona oli naisten päivä, joka on täällä kansallinen vapaapäivä. Naistenpäivänä Ukrainassa annetaan naisille hulppeita kukkakimppuja, shamppanjaa, suklaata ja muita lahjoja. Ihan kiva. Sain itsekin poikien päiväkodin naistenpäivän juhlassa itsetehdyt "makaronikorut" ja kukka-asetelmat. Tottahan toki S toi minulle myös ihania tulppaaneja😍. Käytiin naistenpäivän lounaalla oikein laadukkaassa Veteran-pizzapaikassa, joka on avattu ihan meidän lähelle. Söin siellä elämäni parasta sieni-pizzaa!


Kaiken hemmotelun ohessa toki mietityttää naistenpäivän funktio. Tasa-arvoisuus ja naisten oikeuksien ajaminen ei ajatusmaailmaan täällä Ukrainassa oikein kuulu, ei edes eikä varsinkaan naistenpäivänä. Oli täällä kylläkin jonkinlainen kulkue tätäkin näkökulmaa edustamassa, mutta enemmänkin marginaalisena ilmiönä. Sitten oli 6km naistenpäivän juoksu. Monenkirjavin tuntein katsoin "juoksu"-koostetta telkkarista. Ihan hauska, että hipsitään ja hihhuloidaan keijumekoissa, mutta ei sitä tarvitsisi juoksuun sekoittaa. No, tämä on tietysti vaan oma huumorintajuton näkökulmani. Joka tapauksessa naisjuoksijoiden uskottavuus koheni tapahtuman ansiosta täällä huimasti...not. Onneksi se oli jo aiemminkin niin matalalla, ettei haittaa😉!

 
Ikuisen rakkauden patsas Rakastavaisten sillan kupeessa Mariinsky-puistossa. Patsaaseen liittyy tositarina toisen maailmansodan erottamasta pariskunnasta, joka vuosikymmenten jälkeen löysi toisensa.

Eilen tuli avattua pyöräilykausi. Kävin pyörähtämässä Trukhanovin saarella vajaan tunnin reissun ja oli kyllä ihan hauskaa vaihtelua kiitää hieman nopeampaa vauhtia. Tänään oli vuorossa tunnin kevyempi lenkki ja vähän lihaskuntoa & joogaa. Mietin olisiko voinut lähteä lenkkeilemään jo ihan vaan pitkähihasella juoksupaidalla, mutta en vielä uskaltanut. Olisi kylläkin voinut, koska juoksutakki oli jo vähän kuuma. Alla kuva yhdeltä lempijuoksupätkältäni, joka menee funiculaari-radan alitse ja taustalla funiculaari näkyykin verkkaisesti kulkevan.

 

Nautinnollista viikonloppua!

-T-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

International Night & Halloween

Moi. Tässä on viime aikoina oltu juhlaputkessa. Ensinnäkin poikien kansainvälisellä koululla järjestettiin viime viikonloppuna Internationa...